Jo‘xorili blinchik

Zarur mahsulotlar: 1 stakan jo‘xori uni, 2 stakan bug‘doy uni, 2stakan sut, 4dona tuxum, 1 stakan qaymoq, 25 gr xamirturush,  ta’bga ko‘ra tuz,  ta’bga ko‘ra shakar.

 

Tayyorlanishi:

  1. Sutga xamirturushni solib, ko‘p bo‘lmagan miqdorda bug‘doy unidan qo‘shamiz. Chetga olib qo‘yamiz, ko‘pguncha qolgan masalliqlarni tayyorlaymiz.
  2. Tuxum sarig‘iga tuz va shakar qo‘shib ko‘pirtiramiz, so‘ng jo‘xori va bug‘doy unidan qo‘shamiz. Issiq joyga qo‘yamiz va ko‘pishini kutamiz.
  3. Qaymoq va tuxum oqini ko‘pirtiramiz, xamirlarga qo‘shib, qoramiz.
  4. 15 daqiqa turgandan so‘ng, odatdagiday pishirib olamiz.

 

Uy BEKASI

Yana o‘qing:  Saboq ham bol kabi me’yorida totli

Chitayte takje:

Dobavit kommentariy

Vash adres email ne budet opublikovan. Obyazatelni’e polya pomecheni’ *

Soobsh’it ob opechatke

Tekst, kotori’y budet otpravlen nashim redaktoram: