Жўхорили блинчик

Зарур маҳсулотлар: 1 стакан жўхори уни, 2 стакан буғдой уни, 2стакан сут, 4дона тухум, 1 стакан қаймоқ, 25 гр хамиртуруш,  таъбга кўра туз,  таъбга кўра шакар.

 

Тайёрланиши:

  1. Сутга хамиртурушни солиб, кўп бўлмаган миқдорда буғдой унидан қўшамиз. Четга олиб қўямиз, кўпгунча қолган масаллиқларни тайёрлаймиз.
  2. Тухум сариғига туз ва шакар қўшиб кўпиртирамиз, сўнг жўхори ва буғдой унидан қўшамиз. Иссиқ жойга қўямиз ва кўпишини кутамиз.
  3. Қаймоқ ва тухум оқини кўпиртирамиз, хамирларга қўшиб, қорамиз.
  4. 15 дақиқа тургандан сўнг, одатдагидай пишириб оламиз.

 

Уй БЕКАСИ

Яна ўқинг:  Мазали спагети

Читайте также:

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: