“Tong” shirinligi

Zarur masalliqlar: 50 gr. un, 300 gr. shakar, 1 osh qoshiq asal, 0,5 choy qoshiq iste’mol sodasi, 500 gr. quyultirilgan sut, 90 gr. vanilin, 1 stakan qatiq, 2 dona tuxum sarig‘i, 1 stakan qora choy, 2 dona tuxum oqi.

Tayyorlanishi: 1 stakan qatiqqa 1 osh qoshiq asal hamda iste’mol sodasi solib yaxshilab aralashtiriladi. Masalliq ko‘pirgach, 6 osh qoshiq erigan margarin, tuxum sarig‘i, shakar, vanilin va un solib, o‘rtacha yumshoqlikda xamir qoriladi. Yarim soat tindirilgach, xamirni yupqa yoyib, undan stakan yordamida shakl kesib olinadi. Stakanning katta-kichikligiga qarab, kesilgan xamir o‘rtasiga bir yoki yarim choy qoshig‘ida quyultirilgan sut solib, yumaloq shaklga keltiriladi. So‘ngra uni 150 daraja issiqlikda gaz pechida pishirib olinadi.

Yarim stakan shakar bilan ko‘pirtirilgan 2 ta tuxum oqi pishirib, sovutib olingach, shirin kulchalar ustidan quyiladi. Keyin ushbu pishiriq salqin joyda quritiladi.

BEGOYIM

Vam mojet takje ponravitsya...

Dobavit kommentariy

Vash adres email ne budet opublikovan. Obyazatelni’e polya pomecheni’ *

Soobsh’it ob opechatke

Tekst, kotori’y budet otpravlen nashim redaktoram: