“TBILISI” SALATI
Zarur mahsulotlar: 250 gramm qaynatilgan mol go‘shti, 1 banka konservalangan oq loviya, 1 dona bulg‘or qalampiri, 3 bo‘lak sarimsoqpiyoz, yong‘oq, 2 osh qoshiq zaytun yog‘i, 1 osh qoshiq iste’mol sirkasi, ko‘kpiyoz, tuz, qizil murch.
Tayyorlanishi: ko‘kpiyoz va sarimsoqpiyozni maydalaymiz. Bulg‘or qalampiri va go‘shtni somoncha shaklida to‘g‘raymiz. Go‘sht, sarimsoqpiyoz, piyoz va bulg‘or qalampirini aralashtiramiz. So‘ngra konservalangan oq loviyani qo‘shib, yong‘oq mag‘zini maydalab, salatning ustiga sepamiz. Zaytun yog‘iga sirka qo‘shib, salatga solamiz. So‘ngra limon suvi va tuz qo‘shib, dasturxonga tortamiz. Yoqimli ishtaha!
Guli NOZ