Oshqovoqli sho‘rva
Kerakli masalliqlar: 500 gramm oshqovoq, 600 milligramm suv, 1 osh qoshiq sariyog‘, 1/2 osh qoshiq zaytun yog‘i, ikki bo‘lak zanjabil ildizi, 1/4 tuyilgan zanjabil, 1 ta apelsin, 100 gramm pishloq, 30 gramm bodom bo‘laklari, ta’bga ko‘ra tuz va murch.
Tayyorlanish vaqti: 40 daqiqa
Miqdori (porsiyasi): 4
Tayyorlanishi:
- Zanjabil tomiri qirgichning mayda teshiklaridan o‘tkaziladi.
- Bodom bo‘laklari quruq tovada tillarang tusga kelguncha qovuriladi.
- Apelsin suvi siqib olinadi.
- Oshqovoqning po‘sti tozalanib, kichkina bo‘lakchalarga bo‘linadi.
- Sariyog‘ idishga solinib eritiladi, ustiga zaytun yog‘i quyilib, zanjabil qo‘shiladi va 1–2 daqiqa past olovda qovuriladi.
- Oshqovoq qo‘shiladi va ozgina tuz solinib 3 daqiqa qovuriladi.
- Yanchilgan zanjabil qo‘shiladi.
- Oshqovoq yuzini qoplaguncha apelsin sharbati va suv quyiladi. 30 daqiqa qaynatiladi.
- Pishloq qo‘shib, yaxshilab aralashtiriladi.
- Sho‘rva tarkibidagi mahsulotlarni blender (aralashtirgich) bilan quyuq holga kelguncha eziladi. Ta’bga ko‘ra tuz va murch qo‘shib, ustiga bodom bo‘laklari tashlanadi.
Ozodaxon Ahmadqulova tayyorladi.