Salatga tayyorlaganda bodring bilan pomidorni aralashtirmaslikning 4 sababi

  1. Bodring ishqorli, pomidor kislotali mahsulotlariga kiradi. Bular aralashganda hazm bo‘lmaydigan turli xil cho‘qma tuzlar vujudga keladi.
  2. Bodringda askorbin kislotani (vitamin S) parchalovchi askorbinaza fermenti mavjud, pomidorda askorbin kislotasi ko‘p. Bunday aralashma iste’mol qilinganda vitamin organizmga tushmaydi. Demak bunday salat foydasiz bo‘ladi.
  3. Bodring pomidor bilan oshqozonda qorinni dim qiladi, chunki ularning hazm bo‘lishi turlicha. Oshqozon faqatgin birgina mahsulotni hazm qilish uchun kislota ajratadi, demak ulardan biri hazm bo‘lmaydi.
  4. Bunday aralashmani iste’mol qilsangiz, asosan jigarga zarar, bir biriga mos kelmaydigan mahsulotlarni organizm qayta ishlashi natijasida zo‘riqib ishlaydi. Yillar davomida shunday ishlayvergandan so‘ng jigar ishdan chiqishi mumkin.

Manba: sof.uz

Yana o‘qing:  Anjir ekish va parvarishlash bo‘yicha tavsiyalar

Chitayte takje:

Dobavit kommentariy

Vash adres email ne budet opublikovan. Obyazatelni’e polya pomecheni’ *

Soobsh’it ob opechatke

Tekst, kotori’y budet otpravlen nashim redaktoram: