Салатга тайёрлаганда бодринг билан помидорни аралаштирмасликнинг 4 сабаби

  1. Бодринг ишқорли, помидор кислотали маҳсулотларига киради. Булар аралашганда ҳазм бўлмайдиган турли хил чўқма тузлар вужудга келади.
  2. Бодрингда аскорбин кислотани (витамин С) парчаловчи аскорбиназа ферменти мавжуд, помидорда аскорбин кислотаси кўп. Бундай аралашма истеъмол қилинганда витамин организмга тушмайди. Демак бундай салат фойдасиз бўлади.
  3. Бодринг помидор билан ошқозонда қоринни дим қилади, чунки уларнинг ҳазм бўлиши турлича. Ошқозон фақатгин биргина маҳсулотни ҳазм қилиш учун кислота ажратади, демак улардан бири ҳазм бўлмайди.
  4. Бундай аралашмани истеъмол қилсангиз, асосан жигарга зарар, бир бирига мос келмайдиган маҳсулотларни организм қайта ишлаши натижасида зўриқиб ишлайди. Йиллар давомида шундай ишлайвергандан сўнг жигар ишдан чиқиши мумкин.

Манба: sof.uz

Яна ўқинг:  Атир-упа маҳсулотларидан кўп фойдаланиш соғлиқ учун зарар

Читайте также:

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: