Xachapuri

Zarur mahsulotlar: 250 gr. kefir, 700 gr. un, 1 dona tuxum, 15 gr. shakar, 15 gr. sariyog‘, soda, tuz. Nachinka uchun: 300 gr. pishloq, 1 dona tuxum, 200 gr. shakar, 200 gr. tavarog.

Tayyorlanishi:  idishga kefir, soda, tuz, sariyog‘, shakar va tuxum solib aralashtiriladi. So‘ngra un solib xamir qorilib tindirgani olib qo‘yiladi. Xamir tingunga qadar ichiga solinadigan nachinkati tayyorlab olinadi. Buning uchun qirg‘ichdan chiqarilgan pishloq, tvarog, tuxum, shakar solib aralashtiriladi.  Tingan xamirni kalbasa ko‘rinishida yoyaib 8-10 bo‘lakka bo‘linadi. Xar bir bo‘laklarni dumaloq shaklda juvalab nachinka solinib dumaloq qilib berkitiladi. Shu ketma-ketlikda koptokchalar tayyorlab chiqiladi. Oz vaqt o‘tgach koptokchalarni jo‘valab qizigan tovada qovurib olinib likopchaga solinadi. Ustiga sariyog‘, shakar kukuni sepib dasturxonga tortiladi. Yoqimli ishtaha!

BEGOYIM

Yana o‘qing:  Oshirma xamirli ko‘k somsa

Chitayte takje:

Dobavit kommentariy

Vash adres email ne budet opublikovan. Obyazatelni’e polya pomecheni’ *

Soobsh’it ob opechatke

Tekst, kotori’y budet otpravlen nashim redaktoram: