Murobboli bananchiklar

Zarur mahsulotlar: 1 stakan un, 3 osh qoshiq shakar, 2 dona tuxum, 100 gr. sariyog‘, 250 gr. tvarog, osh sodasi. Nachinka: shakar kukuni, o‘rik jemi.

Tayyorlanishi: idishga tuxum, soda, shakar va sariyog‘ni solib mikser yordamida aralashtiriladi. So‘ngra tvarog solib yumshoq xamir qorilib 30 daqiqaga tindirgani olib qo‘yiladi. Vaqt o‘tgach xamirni doira shaklda yoyib 0,4-0,6 sm doira shaklda kesib chiqiladi. Xamirlar ichiga murabbo solib yarim oy shaklda berkitilib chiqiladi. Gaz listiga maxsus pishiriq qog‘ozini solib bananchiklarni terib chiqilib qizigan gaz pechiga 180 daraj 20 daqiqaga qo‘yiladi. Bananchiklar pishgandan so‘ng shakar kukuni sepib dasturxonga tortiladi. Yoqimli ishtaha!

BEGOYIM

Yana o‘qing:  Tabiatning totli tuhfalari

Chitayte takje:

Dobavit kommentariy

Vash adres email ne budet opublikovan. Obyazatelni’e polya pomecheni’ *

Soobsh’it ob opechatke

Tekst, kotori’y budet otpravlen nashim redaktoram: