Qo‘ziqorinli salat
Zarur masalliqlar: 300 gr. tovuq lahmi, 5 dona qaynatilgan tuxum, 400 gr. shampinon qo‘ziqorini, 6 dona tuzlangan bodring, 300 gr. qaynatilgan kartoshka, mayonez va ko‘katlar.
Tayyorlanishi: idishga suv solib, tovuq go‘shti 30-40 daqiqa qaynatib olinadi. Qo‘ziqorinlarni ham yaxshilab yuvib, tuzli suvda 20 daqiqa qaynatiladi. Keyin hamma masalliqlar to‘rtburchak shaklda to‘g‘raladi. So‘ng shishali idishga ketma-ketlikda orasiga mayonez surilib, terib chiqiladi. Ya’ni, kartoshka, tovuq go‘shti, bodring, qo‘ziqorin hamda tuxum tartib bilan teriladi va har birining orasiga mayonez suriladi. Salat ko‘katlar yoki yong‘oq bilan bezatiladi.
Yoqimli ishtaha!
MOHIM