Туз – энг хавфли маҳсулот

Бу қарорга австралия­лик мутахассислар келишди. У юрак-қон томир тизимига салбий таъсир этади.

Шу сабаб бу маҳсулотни керагидан ортиқ истеъмол қилиш тавсия этилмайди.

Мутахассисларнинг таъкидлашича, инсон ҳаёти давомида ундан етарли миқдордагина истеъмол қилиши лозим. Керагидан ортиқ туз қон босимини оширади. Натижада мияга қон қуйилиши ва юрак хуружи каби нохуш ҳолатлар юзага келади. Буйраклар фаолиятининг бузилиши, семириш каби хасталиклар ҳам айнан тузнинг ортиқча истеъмоли билан боғлиқ. Шунингдек, ушбу маҳсулот организмда холестерин миқдорининг ортиб кетишига сабаб бўлади.

Тез тайёрланадиган лағмонлар энг хавфли туз манбаи ҳисобланади. Унда кунлик эҳтиёждан 80 фоиз кўп миқдорда туз моддаси мавжуд.

Х.ҲУСЕНОВА

Яна ўқинг:  Дунё ва саломатлик (2014/5)

Читайте также:

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: