Қайси витамин ичак микрофлораси бузилганда ас қотади?

К гуруҳининг витаминлари  ичак микрофлораси билан синтезланади. Ушбу витаминлар ишлаб чиқарилиши орқали, организмдаги эҳтиёжлар нормал ҳолатда микрофлора ичакларида тўлиқ қопланиши мумкин. Аммо дисбактериоз ҳолати юз берганда  К гуруҳининг витаминлари танага етарли даражада ишлаб чиқара оладими?               Дисбактериоз ошқозон-ичак тизимининг бузилиши ёки маълум дори-дармонларни қабул қилиш натижасида юзага келиши мумкин. Одамлар парҳез тутиш жараёнида  турли хил озиқ-овқатларни қўшимча тариқасида киритадилар. Улар билишмайдики овқатланиш рационини ўзгартириш, ичакнинг шартли патоген микрофлорасида ўзгаришларга олиб келиши ва дисбактериоз белгилари сифатида яққол намоён бўлиши мумкинлигини. Аммо бунинг ечими ҳам бор. Яъни ичак микрофлорасида ўзгариш юз бергач К гуруҳининг витаминлари  инсон танасига етарли миқдорда синтезлайди. 

Биз таркибида К гуруҳининг витаминлари бор бўлган озиқ-овқат маҳсулотларидан фойдаланишимиз мумкин. Улар  буғдой, оқ карам, Брюссел карами, буғдой кепаги, киви, банан, сут ва сут маҳсулотлари, гўшт, тухум ва зайтун ёғи.

ЖАББОРЛИ

Яна ўқинг:  Сузиш саломатликни мустаҳкамлайди

Читайте также:

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: