Гречкали салат

Зарур маҳсулотлар: 250 гр. гречка, 200 гр. қовоқча(кабачки), 1 дона пиёз, 2 бўлак саримсоқпиёз, консерваланган яшил нўхот, 80 гр. сметана, райхон ёки ялпиз кўкати, ўсимлик ёғи.

Тайёрланиши: пиёз ва саримсоқпиёзни майдалаб тўғраб ўсимлик ёғида 2 дақиқа қовурилади. Сўнгра устидан тўртбурчак шаклда тўғралган қовоқча(кабачки), яшил нўхот, туз солиб 8 дақиқага димлаб қўйилади. Вақт ўтгач қопқоқни очиб сметана ва райхон солиб аралаштириб газдан олинади.

Ликопчага гречка солиб устидан соус солиб дастурхонга тортилади. Ёқимли иштаҳа!

БЕГОЙИМ

Вам может также понравиться...

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: