Соя ёғи озиқ моддаларининг организмга яхши сингишини таъминлайди

Айова университети олимлари соя ёғи озиқ моддаларини организмга яхши сингдириш хусусиятига эга эканини аниқлади. Ўтказилган тадқиқотда ёш аёллар иштирок этди. Улар турли миқдорда соя ёғи қўшилган салатларни истеъмол қилдилар.

Текширувлардан сўнг соя ёғи салатга қанча кўп қўшилса, озиқ моддалари шунча яхши ўзлашиши маълум бўлди. Худди шу турдаги ёғ қўшилмаган салат ейилганда, аксинча, озиқ моддалари яхши хазм бўлмади. Озиқ моддаларининг юқори даражада сингиши салатга 32 грамм (икки ош қошиқдан кўпроқ) соя ёғи қўшилганида кузатилди.

Миржалол Мадвалиев тайёрлади.

Яна ўқинг:  Мутахассислар фикри: озишни хоҳловчилар вазнини кунда ўлчаши керак

Читайте также:

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: